Wonen in Rotterdam

In de media is er de laatste tijd veel aandacht voor Rotterdam, want Rotterdam is hip en happening!

Zowel voor bezoekers als bewoners is het een bruisende stad met veel mogelijkheden, die uiteindelijk wel gewoon lekker zichzelf blijft. Echt op z’n Rotterdams dus.

Bruisend Rotterdam

Dat Rotterdam een geweldige stad om te bezoeken is, is inmiddels tot ver over de landsgrenzen bekend. De stad werd uitgeroepen tot beste van Europa en op diverse reislijstjes staat Rotterdam aangeprezen als topbestemming. Het nieuwe Centraal Station, de Erasmusbrug, de Markthal en De Rotterdam zijn plekken geworden waar hip Rotterdam zich graag laat zien.

En niet alleen een bezoek aan Rotterdam is de moeite waard, maar ook het wonen in Rotterdam raakt steeds meer in trek. Rotterdam is bovendien nog betaalbaar ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. Rotterdam bruist en is met zijn zeer verschillende wijken voor iedereen interessant. Of je nu een woning voor je gezin in Blijdorp zoekt, een echte stadswoning in het centrum of een betaalbare starterswoning in West; Rotterdam heeft voor iedereen wat te bieden.

De gemeente en corporaties hebben de laatste jaren veel moeite gedaan om de stad naar een hoger niveau te tillen, jonge gezinnen vast te houden en mensen van buiten de stad aan te trekken. Er zijn in slechte buurten overlast gevende horecazaken gesloten, veel panden zijn opgeknapt en de veiligheid is verbeterd. Je ziet dan al snel hippe koffiebarretjes, leuke cafeetjes en biologische winkels verschijnen. Het doet ons deugd om dergelijke kleine hippe zaken in oude panden te zien, zodat het een buurt wordt waar je graag wilt wonen.